2011. május 18., szerda

3. Tíz dolog, amit nem szeretsz a lolitában



1. Méretezés. Hát, igen. Sajnos sok csodaszép ruha japán leányokra van méretezve, nem pedig az én őseurópai 92-70-89 arányaimra. (Nem, fogalmam sincs, kb. 3 éve volt ennyi, amikor megmértem, azóta fogalmam sincs, csak hozzávetőlegesen. :))

2. Nők. És ez mindent elmond. Irígykedés, rosszindulat, pletykák... De sajnos ez minden közösségben így van, az rpg-sektől kezdve a... Ööö... Szóval ez nem csak lolidolog. :(

3. A... Szóval amikor valaki lehajol, és kint van a fél bugyogója a soksok alsószoknya meg a szabás miatt. Tudom, a bugyogó pont ez ellen van, hogy ne a feneke és a bugyija legyen kint (húha! milyen szavakat használok!), de könyörgöm, le lehet guggolni... És akkor semmi nincs kint!

4. 'Á, lolita! Tudom, az a japán kurvás stílus!' Az. Pontosan az. Miniszoknya, neccharisnya, két copf.
Kezeket föl, aki még sohasem találkozott ezzel...

5. Árak. Hát... Költséges egy hobbi, igen, sajnos.

6. Vegytisztítás? A fórumokat olvasva mélyen fölháborít, hogy egy több száz dolláros ruhát nem tudok még csak kézzel sem kimosni, ha összepiszkolódik. Maradi vagyok?
Oké, tény, hogy nincs ilyen printes ruhám. :)

7. A kreativitás hiányát. Amikor valaki megteheti, hogy tetőtől talpig burandot visel, és nem is törekszik egyéniséget belevinni egy aprósággal, mint egy hajdísz, ékszer, táska...

8. Sznobizmus. Ami nem burando, az már bleh-bleh? Ó, fórumokon mennyi ilyen van... Pedig éppen a kiegészítők kapcsán annyi szép és elegáns, csodanőies dolgot lehet találni akár Etsy-n, akár a legeldugottabb kis internetsarkokban. :)

9. A realitás hiánya. Több blog szerzőjét is nagyra becsülöm, mert szép, igényes, részletes írásokat vezet, de pár hónapja volt egy bejegyzés, amitől az agyam elszállt. Arról szólt, hogy miben legyünk itthon és miben végezzük a házimunkát, pl. kertészkedés. Ott figyelt egy alsó hangon 3-400 dolláros (asszem Baby) ruha, egyébként csodaszép.
Kérdem én, lányom, mi a kertészkedés neked? Viráglocsolás? Ja, oké. Gyomláltál már? Szedtél cseresznyét, ribizlit, répát? Mert elárulom, a kertészkedés kosszal járó munka. Vagy kiszeded, vagy beásod, de mindkettő után nyakig földes/sáros/gyümölcsös vagy. Ja, és kötözött már valaki szedret? Rosszat tesz a ruhának...
Ilyenkor azért elgondolkodom, vezet-é az illető saját háztartást, és pucolt-e már eldugult lefolyót... Mert spec én egy szimpla fürdőszoba takarítás után is rémesen koszosnak érzem magam... :S

10. Amikor egy loli nem mosolyog. Tudom, van, akii nem szereti a mosolyát, de a duzzogó, fáj-a-világ loliképektől mindig elszomorodom kicsit. Szépen felöltözött, egyben van, csinos, nőies, sokszor egy szobabútornyi értékű ruhával, és... Duzzogós. Miért...?

+1 Vannak ruhadarabok, amiket nem értek és nem nagyon tudom elképzelni magamon, és egyáltalán, MIÉRT? Aztán meglátom valakin egy koordiban, és csak arra tudok gondolni: Ó, Istenem, hát ezért, mert rajta csodaszépen áll. :)
(Csak hogy valami vidámabb legyen a végén. ;)

2 megjegyzés:

  1. 1. Pukkadj meg a 89es csípőddel :D Nem mintha az loliban számítana, csak úgy általában :D

    3. igazából azt hiszem alapvetően az elnevezéssel is igennagy probléma van... :(

    6. Pont ma írtam Nanának, hogy simán ki lehet ezeket amúgy mosógépben mosni. Hagyján, hogy a BLokat, de a BTSSB Ponyinom is volt már nemegyszer a mosógépünkben, nem is egyedül, és semmi baja nem lett, sőt. Nyilván kímélőn kell, meg színfogókendővel, de az ember a kisestélyijét se vágja be a kínai farmer mellé, ami még szárazon is fog :D

    VálaszTörlés
  2. Igenigen, tudom, a BLeket én is lazán behajítom a gépbe (na nem a farmer mellé :D) de a printes burandoknak van egy listája, amit egyszer megtaláltam és csak pislogtam, mint béka a kocsonyában, hogy ezt se, ezt se, ezt se lehet mosni.
    De azóta asszem javuló tendenciát mutat a dolog. :)

    Ööö, akkor köv. meeten lehet bugyielnevező délutánt tartani? :D

    VálaszTörlés